Στόχος και του Νέου Υπουργού Άμυνας η Μείωση της Στρατιωτικής Θητείας

 

ΥΠΑΜ: “Σταθερός Στόχος η Μείωση της Στρατιωτικής Θητείας”

 Την ισχυρή βούληση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στις απαραίτητες αποφάσεις για αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ), εξέφρασε ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης, τονίζοντας πως η μείωση της στρατιωτικής θητείας αποτελεί σταθερό στόχο.  

Ο κ. Φωκαΐδης πραγματοποίησε την πρώτη του επίσκεψη στο Γενικό Επιτελείο της Εθνικής Φρουράς όπου και ενημερώθηκε για την επιχειρησιακή κατάσταση της ΕΦ.

 

«Είχα τη δυνατότητα σήμερα για μια πλήρη και εμπεριστατωμένη ενημέρωση για την τρέχουσα επιχειρησιακή κατάστασης της ΕΦ, αλλά και τις ανάγκες που επιβάλλονται», ανέφερε στις δηλώσεις του ύστερα από την συνάντηση η οποία διήρκεσε πέραν των δύο ωρών. 

 

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για «τεράστιο έργο που επιτελείται», ο κ. Φωκαΐδης διαβεβαίωσε για την ισχυρή πολιτική βούληση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στις απαραίτητες αποφάσεις αλλά και στις τομές που πρέπει να γίνουν και οι οποίες θα οδηγούν στην αναδιοργάνωση, αλλά και στον εκσυγχρονισμό της ΕΦ.

 

Ο κ. Φωκαΐδης επανέλαβε εκ νέου πως «τα ζητήματα της Άμυνας πρέπει να παραμείνουν μακριά από κομματικές αντιπαραθέσεις, αλλά και μακριά από κομματικές παρεμβάσεις».«Η Άμυνα οφείλει και πρέπει να παραμείνει κοινή εθνική υπόθεση», τόνισε.

 

Σε ερώτηση για το θέμα της μείωσης της στρατιωτικής θητείας, ο κ. Φωκαΐδης ανέφερε πως αυτό αποτελεί σταθερό στόχο της Κυβέρνησης, ο οποίος βεβαίως διασυνδέεται άρρηκτα με το ολοκληρωμένο σχέδιο αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού της ΕΦ, προσθέτοντας πως τα συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα θα ανακοινωθούν

  

 

Πηγή: ΚΥΠΕ, 17/04/2014

 


VIDEO: ΣΧΟΛΙΟ / COMMENTARY

Συσχετισμός Δυνάμεων Ελλάδας - Τουρκίας 2020. Διάλογος ή Πόλεμος;

24.07.2020

 

Πηγή: http://www.omegatv.com.cy


Επέτειος Ανεξαρτησίας Κυπριακής Δημοκρατίας

01.10.2018

 

Πηγή: http://cybc.com.cy


Τουρκικά στρατεύματα, ασφάλεια και εγγυήσεις.

29.01.2017

 

Πηγή: http://www.cybc-media.com

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ / IMPORTANT

 • ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 2023 ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 2023
  31 Οκτωβρίου 2023
  Τα στρατιωτικάδεδομένα στην Κύπρο to 2023 όσον αφορά τις Τουρκικές Κατοχικές Δυνάμεις, παραμένουν στα επίπεδα των προηγούμενων χρόνων με ελάχιστες διαφοροποιήσεις, αλλά και πιο δυσμενή για την Εθνική Φρουρά. Αυτό είναι το γενικό συμπέρασμα από την παρουσίαση και ανάλυση των στρατιωτικών στοιχείων της έκθεση του Κυπριακού Κέντρου Στρατηγικών Μελετών.
  περισσότερα / more
 • Ο ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ: ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ Ο ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ: ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ
  06 Σεπτεμβρίου 2016
  H επίλυσης του προβλήματος της ασφάλειας και των εγγυήσεων στο Κυπριακό προσομοιάζει με προσπάθεια τετραγωνισμού του κύκλου. Το αποτέλεσμα όμως θα κριθεί από τους συσχετισμούς δυνάμεων και την ικανότητα των μερών να στηρίξουν τις θέσεις τους στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων, προσμετρώντας το κόστος και το όφελος των προτεινόμενων επιλογών.
  περισσότερα / more
 • ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ 2014 / THE MILITARY FORCES OF GREECE AND TURKEY 2014 ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ 2014 / THE MILITARY FORCES OF GREECE AND TURKEY 2014
  25 Ιουλίου 2014
  (ENGLISH TEXT AT THE END) Η στρατιωτική υπεροχή της Τουρκίας έναντι της Ελλάδος δεν είναι τέτοια που να προεξοφλεί ότι θα είναι υπέρ της το αποτέλεσμα μιας μεταξύ τους αναμέτρησης. Ωστόσο οι δραστικές περικοπές στην άμυνα διαβρώνουν την ελληνική θέση όπως υποδηλοί τελευταία μελέτη του Κυπριακού Κέντρου Στρατηγικών Μελετών για τις δύο χώρες.
  περισσότερα / more

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ / ANNOUNCEMENTS