Μουσταφά Ακιντζί: Ήρθε η ώρα να κλείσουν οι πληγές στην Κύπρο

 Μουσταφα  Ακιντζί: Ήρθε η ώρα να κλείσουν οι πληγές στην Κύπρο

Ο Μουσταφά Ακιντζί, μιλώντας σε εκατοντάδες υποστηρικτές του, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ινονού, τόνισε ότι αυτή η νίκη δεν αφορά μόνο τους Τουρκοκυπρίους, αλλά είναι για τον Κυπριακό λαό και πρόσθεσε ότι ήρθε η ώρα να κλείσουν οι πληγές. 

Έκαμε λόγο για νέα εποχή και μοίρασε κλαδιά ελιάς στους συγκεντρωμένους.
Αναφέρθηκε στην τηλεφωνική του συνομιλία με τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Έσπεν Μπαρθ Αϊντα και είπε ότι αναμένει να συναντηθεί και με τους δύο το συντομότερο, διαβεβαιώνοντας τους ότι αυτό που επιθυμεί είναι η λύση. 
 

Για την Αμμόχωστο είπε ότι είναι έτοιμος να συζητήσει το άνοιγμα της πόλης, στο πλαίσιο ενός πακέτου.

Αναφερόμενος στο τι ελπίζει από την Τουρκία, ο Μουσταφά Ακιντζί, είπε ότι αυτό που ζητεί είναι να επιτευχθεί ομοσπονδιακή λύση, μέσα από αμοιβαίο σεβασμό.

 

(Νίκος Κέττηρος)

 

 

Έτοιμος να συμβουλεύσει τον Ακιντζί ο Έρογλου

 Ο Ντερβίς Έρογλου επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Μουσταφά Ακιντζί τον οποίο συνεχάρη για την εκλογή του ενώ έσπευσε να δηλώσει ότι είναι έτοιμος να τον συμβουλεύσει εάν ο ίδιος το επιθυμεί. 

Αν ο Μουσταφά Ακιντζί το ζητήσει, είπε, θα τον συμβουλεύσει για τις προτάσεις που υπάρχουν στο τραπέζι των συνομιλιών και για τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων μέχρι τώρα. 

Υποστήριξε παράλληλα ότι κατά την πενταετή του θητεία οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό ήρθαν στο σημείο που έπρεπε να έρθουν, δηλαδή στο σημείο της συνδιαλλαγής και πλέον δεν υπάρχει πισωγύρισμα. Ακόμα και ο κύριος Άιντα, είπε, μίλησε για δημοψήφισμα στο τέλος του 2015.

Ο Ντερβίς Έρογλου ανακοίνωσε επίσης ότι δεν θα είναι πλέον υποψήφιος πουθενά και αυτή ήταν η τελευταία σελίδα εκλογής του ή μη. Σημείωσε ωστόσο ότι ως άτομο που ήταν για χρόνια στην πολιτική δεν θα αποκοπεί από αυτή.

 

Ο Αναστασιάδης χαιρετίζει 

 Τη νίκη Ακιντζί χαιρέτισε με μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. 

Αποτελεί μια ελπιδοφόρα εξέλιξη για την κοινή μας πατρίδα, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσθέτοντας, ότι προσβλέπει σε σύντομη συνάντησή τους. 

Σε νέα ανάρτηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε επίσης ότι είχε πριν από λίγο επικοινωνία με τον Μουσταφά Ακιντζί και εξέφρασαν και οι δύο την επιθυμία για πραγματική επανένωση της πατρίδας μας.

 

(Εύη Μουρούζη)

 

 

 

Πηγή: ΡΙΚ, 26.04.2015

 

 

 

 

 


VIDEO: ΣΧΟΛΙΟ / COMMENTARY

Συσχετισμός Δυνάμεων Ελλάδας - Τουρκίας 2020. Διάλογος ή Πόλεμος;

24.07.2020

 

Πηγή: http://www.omegatv.com.cy


Επέτειος Ανεξαρτησίας Κυπριακής Δημοκρατίας

01.10.2018

 

Πηγή: http://cybc.com.cy


Τουρκικά στρατεύματα, ασφάλεια και εγγυήσεις.

29.01.2017

 

Πηγή: http://www.cybc-media.com

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ / IMPORTANT

 • ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 2023 ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 2023
  31 Οκτωβρίου 2023
  Τα στρατιωτικάδεδομένα στην Κύπρο to 2023 όσον αφορά τις Τουρκικές Κατοχικές Δυνάμεις, παραμένουν στα επίπεδα των προηγούμενων χρόνων με ελάχιστες διαφοροποιήσεις, αλλά και πιο δυσμενή για την Εθνική Φρουρά. Αυτό είναι το γενικό συμπέρασμα από την παρουσίαση και ανάλυση των στρατιωτικών στοιχείων της έκθεση του Κυπριακού Κέντρου Στρατηγικών Μελετών.
  περισσότερα / more
 • Ο ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ: ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ Ο ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ: ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ
  06 Σεπτεμβρίου 2016
  H επίλυσης του προβλήματος της ασφάλειας και των εγγυήσεων στο Κυπριακό προσομοιάζει με προσπάθεια τετραγωνισμού του κύκλου. Το αποτέλεσμα όμως θα κριθεί από τους συσχετισμούς δυνάμεων και την ικανότητα των μερών να στηρίξουν τις θέσεις τους στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων, προσμετρώντας το κόστος και το όφελος των προτεινόμενων επιλογών.
  περισσότερα / more
 • ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ 2014 / THE MILITARY FORCES OF GREECE AND TURKEY 2014 ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ 2014 / THE MILITARY FORCES OF GREECE AND TURKEY 2014
  25 Ιουλίου 2014
  (ENGLISH TEXT AT THE END) Η στρατιωτική υπεροχή της Τουρκίας έναντι της Ελλάδος δεν είναι τέτοια που να προεξοφλεί ότι θα είναι υπέρ της το αποτέλεσμα μιας μεταξύ τους αναμέτρησης. Ωστόσο οι δραστικές περικοπές στην άμυνα διαβρώνουν την ελληνική θέση όπως υποδηλοί τελευταία μελέτη του Κυπριακού Κέντρου Στρατηγικών Μελετών για τις δύο χώρες.
  περισσότερα / more

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ / ANNOUNCEMENTS