"ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΛΛΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΡΗΖΕΙ ΣΟΒΑΡΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ"

"ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΑΛΛΑ Η ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΧΡΗΖΕΙ ΜΕΛΕΤΗΣ"
----------------------------------------------------------------------------

 

Δήλωση του Άριστου Αριστοτέλους

Ειδικού σε Θέματα Άμυνας και Στρατηγικής

 

ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ, ΩΣΤΟΣΟ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΑΝΗΣΥΧΊΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΑΜΕΣΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ Ή ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ.

ΟΙ ΤΥΧΟΝ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΑΥΤΗΣ - ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΒΕΒΑΙΑ - ΘΑ ΦΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ. ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΘΑ ΠΡΟΕΒΑΛΛΕ ΔΙΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΌ, ΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΚΑΜΠΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ Η ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ.

ΥΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΑΚΙΝΤΖΙ.  ΕΞΑΛΛΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ Η ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΑΥΤΉ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΤΥΧΕΙ, Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΉΔΗ ΤΑΛΑΝΙΖΕΤΑΙ ΑΠΌ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΩΠΑ, ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΠΟΛΎ ΠΙΟ ΑΔΙΕΞΟΔΗ, ΠΕΡΙΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΑΣΤΑΘΗΣ.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΔΕΟΥΣΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΝ ΤΗ ΣΩΣΤΟΤΕΡΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΥΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΤΥΧΟΝ ΥΠΟΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ.

 

15.07.2016

 

 

 


VIDEO: ΣΧΟΛΙΟ / COMMENTARY

Συσχετισμός Δυνάμεων Ελλάδας - Τουρκίας 2020. Διάλογος ή Πόλεμος;

24.07.2020

 

Πηγή: http://www.omegatv.com.cy


Επέτειος Ανεξαρτησίας Κυπριακής Δημοκρατίας

01.10.2018

 

Πηγή: http://cybc.com.cy


Τουρκικά στρατεύματα, ασφάλεια και εγγυήσεις.

29.01.2017

 

Πηγή: http://www.cybc-media.com

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ / IMPORTANT

 • ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 2023 ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 2023
  31 Οκτωβρίου 2023
  Τα στρατιωτικάδεδομένα στην Κύπρο to 2023 όσον αφορά τις Τουρκικές Κατοχικές Δυνάμεις, παραμένουν στα επίπεδα των προηγούμενων χρόνων με ελάχιστες διαφοροποιήσεις, αλλά και πιο δυσμενή για την Εθνική Φρουρά. Αυτό είναι το γενικό συμπέρασμα από την παρουσίαση και ανάλυση των στρατιωτικών στοιχείων της έκθεση του Κυπριακού Κέντρου Στρατηγικών Μελετών.
  περισσότερα / more
 • Ο ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ: ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ Ο ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ: ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ
  06 Σεπτεμβρίου 2016
  H επίλυσης του προβλήματος της ασφάλειας και των εγγυήσεων στο Κυπριακό προσομοιάζει με προσπάθεια τετραγωνισμού του κύκλου. Το αποτέλεσμα όμως θα κριθεί από τους συσχετισμούς δυνάμεων και την ικανότητα των μερών να στηρίξουν τις θέσεις τους στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων, προσμετρώντας το κόστος και το όφελος των προτεινόμενων επιλογών.
  περισσότερα / more
 • ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ 2014 / THE MILITARY FORCES OF GREECE AND TURKEY 2014 ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ 2014 / THE MILITARY FORCES OF GREECE AND TURKEY 2014
  25 Ιουλίου 2014
  (ENGLISH TEXT AT THE END) Η στρατιωτική υπεροχή της Τουρκίας έναντι της Ελλάδος δεν είναι τέτοια που να προεξοφλεί ότι θα είναι υπέρ της το αποτέλεσμα μιας μεταξύ τους αναμέτρησης. Ωστόσο οι δραστικές περικοπές στην άμυνα διαβρώνουν την ελληνική θέση όπως υποδηλοί τελευταία μελέτη του Κυπριακού Κέντρου Στρατηγικών Μελετών για τις δύο χώρες.
  περισσότερα / more

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ / ANNOUNCEMENTS