Έτοιμη να συνδράμει για εφαρμογή των νέων περιοριστικών μέτρων η Εθνική Φρουρά

 

 

 Έτοιμη να συνδράμει για εφαρμογή των νέων

  περιοριστικών μέτρων η Εθνική Φρουρά

 

 

 Η Εθνική Φρουρά είναι έτοιμη να συνδράμει περαιτέρω για εφαρμογή των νέων περιοριστικών μέτρων που εξήγγειλε χθες βράδυ ο πρόεδρος Αναστασιάδης.

Μιλώντας σήμερα (24/03/2020) στην εκπομπή "Πρώτη Ενημέρωση", ο υπουργός άμυνας Σάββας Αγγελίδης, σημείωσε πως γίνεται σχεδιασμός σε συνεργασία με τον υπουργό Δικαιοσύνης και τους αρχηγούς της αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς, ώστε να συνδράμει ο στρατός, σε  κάποια καθήκοντα τα οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες, επιτελούνται από την αστυνομία. 

Εκεί και όπου χρειάζεται, είπε ο Σάββας Αγγελίδης, η Εθνική Φρουρά θα συνδράμει, είτε για περιπολίες, είτε για φύλαξη χώρων όπου έχει παρατηρηθεί συνάθροιση, είτε για μεταφορά εξοπλισμού προς τις υγειονομικές μονάδες. 

Ο υπουργός Άμυνας, κάλεσε τους γονείς να επιδείξουν εμπιστοσύνη διαβεβαιώνοντας ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα. 

Ο Σάββας Αγγελίδης, τόνισε την ανάγκη προστασίας των δυνάμεων, εθνοφρουρών και στελεχών, ώστε να διατηρηθεί είπε ο βαθμός ετοιμότητας.

 

ΡΙΚ news , 24/03/2020

 


VIDEO: ΣΧΟΛΙΟ / COMMENTARY

Συσχετισμός Δυνάμεων Ελλάδας - Τουρκίας 2020. Διάλογος ή Πόλεμος;

24.07.2020

 

Πηγή: http://www.omegatv.com.cy


Επέτειος Ανεξαρτησίας Κυπριακής Δημοκρατίας

01.10.2018

 

Πηγή: http://cybc.com.cy


Τουρκικά στρατεύματα, ασφάλεια και εγγυήσεις.

29.01.2017

 

Πηγή: http://www.cybc-media.com

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ / IMPORTANT

 • Ο ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ: ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ Ο ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ: ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ
  06 Σεπτεμβρίου 2016
  H επίλυσης του προβλήματος της ασφάλειας και των εγγυήσεων στο Κυπριακό προσομοιάζει με προσπάθεια τετραγωνισμού του κύκλου. Το αποτέλεσμα όμως θα κριθεί από τους συσχετισμούς δυνάμεων και την ικανότητα των μερών να στηρίξουν τις θέσεις τους στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων, προσμετρώντας το κόστος και το όφελος των προτεινόμενων επιλογών.
  περισσότερα / more
 • ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ 2014 / THE MILITARY FORCES OF GREECE AND TURKEY 2014 ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ 2014 / THE MILITARY FORCES OF GREECE AND TURKEY 2014
  25 Ιουλίου 2014
  (ENGLISH TEXT AT THE END) Η στρατιωτική υπεροχή της Τουρκίας έναντι της Ελλάδος δεν είναι τέτοια που να προεξοφλεί ότι θα είναι υπέρ της το αποτέλεσμα μιας μεταξύ τους αναμέτρησης. Ωστόσο οι δραστικές περικοπές στην άμυνα διαβρώνουν την ελληνική θέση όπως υποδηλοί τελευταία μελέτη του Κυπριακού Κέντρου Στρατηγικών Μελετών για τις δύο χώρες.
  περισσότερα / more
 • ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ - THE MILITARY FORCES IN CYPRUS 1974 - 2014 ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ - THE MILITARY FORCES IN CYPRUS 1974 - 2014
  24 Ιουλίου 2014
  (ENGLISH TEXT AT THE END) Με τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την τουρκική εισβολή το Κυπριακό Κέντρο Στρατηγικών Μελετών, στην Ετήσια Έκθεση του για τις στρατιωτικές δυνάμεις στην Κύπρο 2014, προβαίνει σε ανασκόπηση των εξελίξεων στα αντίπαλα στρατόπεδα από το 1974 έως σήμερα και παραθέτει τα συμπεράσματα και τις διαπιστώσεις του.
  περισσότερα / more

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ / ANNOUNCEMENTS