Σύντομα η υποβολή αίτησης ένταξης στο ΣγΕ

Σύντομα η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αίτηση για ένταξη στον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη (ΣγΕ), παρά την οικονομική κρίση, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, κάνοντας λόγο για "στροφή στην εξωτερική πολιτική".
 
Σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, είπε ακόμη ότι απαιτείται στενή συνεργασία διμερώς και σε περιφερειακό επίπεδο για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στις ΑΟΖ Κύπρου και Ισραήλ. "Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δημιουργήσει το τερματικό, το οποίο θα ενδυναμώσει την περιφερειακή ενεργειακή ασφάλεια και θα προσελκύσει ξένες επενδύσεις", πρόσθεσε.
 
Η συνεργασία Κύπρου - Ισραήλ, είπε, δεν αποκλείει, αλλά διευκολύνει τη συνεργασία με άλλες γειτονικές χώρες στην ανατολική Μεσόγειο. Στη διάρκεια των επαφών του στη χώρα, είπε, διαπίστωσε πως οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ και Ισραήλ-Κύπρου δεν αλληλοαναιρούνται. "Ωστόσο, η συνεχιζόμενη κατοχή από την Τουρκία μέρους του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας αποτελεί μειονέκτημα για τη σταθερότητα στην περιοχή. Λύση του Κυπριακού που θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των πολιτών της Κύπρου, θα υποβοηθήσει την επίτευξη σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή", κατέληξε.

 

 

 


VIDEO: ΣΧΟΛΙΟ / COMMENTARY

Συσχετισμός Δυνάμεων Ελλάδας - Τουρκίας 2020. Διάλογος ή Πόλεμος;

24.07.2020

 

Πηγή: http://www.omegatv.com.cy


Επέτειος Ανεξαρτησίας Κυπριακής Δημοκρατίας

01.10.2018

 

Πηγή: http://cybc.com.cy


Τουρκικά στρατεύματα, ασφάλεια και εγγυήσεις.

29.01.2017

 

Πηγή: http://www.cybc-media.com

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ / IMPORTANT

 • ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 2023 ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 2023
  31 Οκτωβρίου 2023
  Τα στρατιωτικάδεδομένα στην Κύπρο to 2023 όσον αφορά τις Τουρκικές Κατοχικές Δυνάμεις, παραμένουν στα επίπεδα των προηγούμενων χρόνων με ελάχιστες διαφοροποιήσεις, αλλά και πιο δυσμενή για την Εθνική Φρουρά. Αυτό είναι το γενικό συμπέρασμα από την παρουσίαση και ανάλυση των στρατιωτικών στοιχείων της έκθεση του Κυπριακού Κέντρου Στρατηγικών Μελετών.
  περισσότερα / more
 • Ο ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ: ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ Ο ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ: ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ
  06 Σεπτεμβρίου 2016
  H επίλυσης του προβλήματος της ασφάλειας και των εγγυήσεων στο Κυπριακό προσομοιάζει με προσπάθεια τετραγωνισμού του κύκλου. Το αποτέλεσμα όμως θα κριθεί από τους συσχετισμούς δυνάμεων και την ικανότητα των μερών να στηρίξουν τις θέσεις τους στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων, προσμετρώντας το κόστος και το όφελος των προτεινόμενων επιλογών.
  περισσότερα / more
 • ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ 2014 / THE MILITARY FORCES OF GREECE AND TURKEY 2014 ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ 2014 / THE MILITARY FORCES OF GREECE AND TURKEY 2014
  25 Ιουλίου 2014
  (ENGLISH TEXT AT THE END) Η στρατιωτική υπεροχή της Τουρκίας έναντι της Ελλάδος δεν είναι τέτοια που να προεξοφλεί ότι θα είναι υπέρ της το αποτέλεσμα μιας μεταξύ τους αναμέτρησης. Ωστόσο οι δραστικές περικοπές στην άμυνα διαβρώνουν την ελληνική θέση όπως υποδηλοί τελευταία μελέτη του Κυπριακού Κέντρου Στρατηγικών Μελετών για τις δύο χώρες.
  περισσότερα / more

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ / ANNOUNCEMENTS